Výsledky

Mistrovství Evropy mládeže 2015, Amstetten

Ve dnech 18. 2. až 21. 2. 2015 se konalo 51. Mistrovství Evropy mládeže kategorie U–16, U–19 a U – 23 v rakouském městě Amstettenu. Amstetten s 22 000 obyvateli zaujímá šesté místo mezi městy v Dolním Rakousku.

Vedle tradičních účastníků z Rakouska, Německa, Itálie, České republiky, Švýcarska a Slovinska se mistrovství zúčastnily také státy z Polska, Běloruska, Finska a Maďarska.

V kategorii U–16 měli dvojnásobné zastoupení TM Vodňany (Karolínu a Markétu Pártlovou) a TJ Sokol Katovice (Jindřicha Kubeše a Pavla Matašovského). Jednoho zástupce pak ZKM Vodňany (Jana Strnada). Pod vedením Václava Pártla v nejmladší kategorii U–16 získali v dvoukolové soutěži družstev 4. místo za Rakouskem, Německem a Itálií. Na 3. místo Itálie jim scházely jen 2 body. Vedle soutěže družstev se hrála i soutěž jednotlivců v hodech na cíl, kde Jindřich Kubeš výkonem 236 bodů postoupil z 37 účastníků do osmičleného finále. Konečným 8. místem a hlavně bodovým výkonem si vytvořil osobní rekord, který je příslibem do dalších let. Karolína Pártlová, ač reprezentující věkovou kategorii do 16 let se zúčastnila soutěže jednotlivců v hodech na cíl juniorek do 23 let. Jako nejmladší hráčka se ve startovním poli neztratila a výkonem 203 bodů obsadila 11. místo z 22 startujících.

V kategorii U–19 Českou republiku reprezentovali dva závodníci z Katovic (Miroslav Potužník a Lukáš Zdeněk), dva z Vodňan (Josef Čech a Jan Fousek) a jeden závodník ze Sokolu Pražák (Jaroslav Vokurka). V dvoukolové soutěži družstev obsadili nepopulární 4. místo stejně jako na loňském mistrovství. V soutěži jednotlivců na cíl Josef Čech výkonem 239 bodů skončil na nepostupovém 9. místě. Na 8. v pořadí mu chybělo pouhých 11 bodů.

Mistrovství Evropy mládeže 2015, Amstetten Read More »